SLJB Award

2017 års stipendiat är Jerome Etcheberry, Paris (FRA) Jerome_Bild Konsert med stipendieutdelning söndag 15 oktober kl 17 på Bellmans Salonger.

För nionde året delar Second Line Jazzband ut ett stipendium till en musiker bandet själva tycker förtjänar det. I år går det till trumpetaren Jerome Etcheberry från Paris. Jerome Etcheberry är en av Europas hetaste trumpetare inom den tidiga jazzen. Jerome startade sin professionella musikkarriär som 19-åring i den franska Air Force Big Band för att sedan bli frilansande trumpetare i en rad olika framstående band och som solist. I Sverige har han varit några gånger med det smått legendariska bandet Les Haricots Rouges och har också spelat med storheter som Louis Mazetier, Bob Wilber, Evan Christopher, Tim Laughlin m fl. 

Jerome är en bländande trumpetare med fantastisk teknik och driv, samtidigt är han smakfull och lyhörd i sitt spel. En elegant gentleman med stil och finness. Vi i Second Line Jazzband är oerhört glada och stolta att få denna fina musiker till Göteborg för en konsert.

”From France to New-Zealand, Fiji to Canada, Ireland to Italy, he’s a happy man with a horn”

Missa inte 2017 års stipendiekonsert!
Var?: Bellmans Salonger, Bellmansgatan 9, Göteborg

När?: Söndag 15 oktober kl 17 (insläpp ca kl 16)
Pris: 200 kr
Biljettbokning: tel. 0709-26 65 99 eller maila biljetter@secondlinejazzband.com


Vill du äta en tvårätters meny för 210 kr (förrätt + huvudrätt + kaffe), boka bord separat på tel 0737-070786 (Thord)  

År 2009 i samband med SLJBs 20-års jubileum delade vi för första gången ut  Second Line's  stipendium. Stipendiet är på 5000 kr och går till en framstående musiker som förtjänar uppskattning för sitt arbete inom den traditionella jazzen. Utdelningen sker årligen i samband med en SLJB-konsert då också pristagaren medverkar.

Tidigare års pristagare:

2016 Anna-Pauline Andersson (SE) - vocals
2015 Gustav Lundgren (SE) - guitar
2014 Klas Lindqvist (SE) - saxophone, clarinet
2013 Kristoffer Kompen (NO) - trombone

2012 Isabella Lundgren (SE) - vocals
2011 Chris Tanner (AUS) - clarinet

2010 TJ Johnson (UK) - piano, vocal
2009 Björn Ingelstam (SE) - trumpet


In 2009 When SLJB celebrated our 20 years anniversary we decided to give away a SLJB award. The award goes to an excellent musician that deserves appreciation for his/hers musicianship involving traditional jazz. Award winner 2017: Jerome Etcheberry, Paris (FRA)
Leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *